Quend

Quend is een staal geproduceerd door NLMK Clabecq. Dankzij zijn hoge rekgrens is het zeer geschikt voor toepassingen die een laag gewicht en hoge sterkte vereisen. Quend is een hoogvast materiaal dat specifiek ontwikkeld werd met het oog op gewichtsreductie van transport- of hijsmachines, of toepassingen waarvan de structuur zware lasten moet ondersteunen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten?

Wat zijn de kwaliteiten van Quend?

Het gamma van dit staal start met Quend 700, wat betekent dat dit hoogsterkte staal een elasticiteitslimiet van Re = 700 MPa heeft. Ook Quend 900 en Quend 960 zijn bij Antwerpse Metalen verkrijgbaar. Dit staal heeft zijn kwaliteiten te danken aan zijn constante homogene staalkwaliteit en uitstekende verwerkbaarheid. Daarnaast is er een speciaal productieproces voor dunne en brede platen op maat.

Wanneer gebruikt u dit materiaal?

Quend is zeer geschikt voor toepassingen in de hijs-, overslag- en vervoerssector. Het wordt gebruikt voor de productie van machines die een laag gewicht, maar een hoge sterkte nodig hebben. Enkele voorbeelden zijn:

  • Gieken voor kranen;
  • Chassis;
  • Opleggers;
  • Grijpers;
  • Platformconstructies voor o.a. vrachtwagens.

Bestel uw producten bij ons

Antwerpse Metalen is de officiële leverancier van Quend in België. Daardoor bent u zeker van de nodige kwaliteit en expertise. Heeft u vragen over het materiaal of onze huidige voorraad? Neem contact met ons op en we geven u graag meer informatie over uw bestelling. Ook voor de in- of verkoop van andere metalen platen kunt u telefonisch of via info@antwerpsemetalen.be bij ons terecht.