Hoogsterkte staal

✓ In- en verkoop

✓ Snelle levering

✓ Up-to-date stocklijst

Enkele kenmerken van hoogsterkte staal zijn de grote belastbaarheid, het laag koolstofpercentage en de hoge rekgrens. Voor staalconstructies waarbij een rekgrens hoger dan 355 MPa nodig is, is hoogsterkte staal de meest gebruikte staalsoort. Dankzij deze hoge rekgrens kan het materiaal hogere spanningen aan. Daardoor kan u lichte en slankere constructies neerzetten. Bij Antwerpse Metalen vindt u een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten staal.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten?

Waarvoor gebruikt u hoogsterkte staal?

Veel van de moderne constructies zouden niet realiseerbaar zijn zonder het gebruik van hoogsterkte staal, zoals S690QL. Dat zijn niet enkel constructies die zwaar belast worden, want hoogsterkte staal biedt voordelen in elke sector en voor elk product. Enkele toepassingen waarvoor u stalen platen met hogere sterktes kan gebruiken zijn:

  • De bruggenbouw;
  • De mijnbouw;
  • De kraanbouw;
  • Hijs- en heftechniek;
  • Offshore-industrie.
plaat
staalplaat | Antwerpse Metalen

De voordelen van deze staalsoort

Dankzij hoogsterkte staal kan u met dunner materiaal werken. Daardoor zit u met gewichtsbesparing in uw constructies, maar ook met een hoge rekgrens en betrouwbaarheid van het materiaal. Ook financieel kunt u voordeel doen bij het neerzetten van een constructie met hoogsterkte metalen platen, mits deze constructie correct wordt ontworpen en het staal op de correcte manier wordt verwerkt.

Heeft u interesse in onze producten?

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar het geschikte materiaal om een stevige constructie neer te zetten, die veel belasting aankan? Kijk dan zeker eens naar onze voorradenlijst en vind het geschikte hoogsterkte staal voor uw situatie. Heeft u hier nog vragen over of wilt u een bestelling plaatsen? Dan kan u altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via info@antwerpsemetalen.be.