Slijtvast staal

✓ In- en verkoop

✓ Snelle levering

✓ Up-to-date stocklijst

Slijtvast staal is in vergelijking met andere staalsoorten beter bestand tegen slijtage. Deze weerstand, met name tegen abrasieve slijtage, verkrijgt u meestal door het materiaal te harden. Dat komt door de extra koolstof en legeringselementen die het staal bevat, zoals chroom en mangaan. De hardheid en sterkte van het staal worden verhoogd door de dislocatie van de koolstofblokken, waardoor er microstructuren kunnen ontstaan en het staal bij hitte gemakkelijker kan worden vervormd.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten?

Wat zijn de eigenschappen van slijtvast staal?

De voornaamste eigenschappen van slijtvast staal zijn taaiheid, hardheid en uiteraard slijtvastheid. Materiaal met een hogere hardheid zorgt ervoor dat materiaal met een lagere hardheid zal beginnen slijten. Daarom is het van belang dat slijtvast staal een zeer hoge hardheid heeft. Dankzij de taaiheid kan het staal ook weerstand bieden tegen directe impact zodat het niet breekt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar stalen rijplaten om een ondergrond te verharden? Dan is het interessant om deze in slijtvast staal te laten maken. Tot slot is slijtvast staal gemakkelijk te lassen, snijden of buigen, zonder hiermee het materiaal te belasten. Het staal behoudt ook zijn eigenschappen, ook al bewerken we het.

plaat

Heeft u interesse in onze producten?

Contacteer ons of maak een afspraak

Bent u op zoek naar slijtvast staal voor één van uw projecten? Dan bent u bij Antwerpse Metalen aan het goede adres. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod van metalen platen en materialen. Kijk zeker eens naar ons Quard-staal, indien u bijvoorbeeld op zoek bent naar staal voor de constructie van zware machines. Contacteer ons of kom langs op afspraak en we helpen u graag verder met eventuele vragen. U kan ook altijd onze voorradenlijst raadplegen voor een actueel overzicht van onze producten voor u een bestelling plaatst.